Stad kiest voor uitbreiding van expertise Gecoro met uitdagingen van de 21ste eeuw zoals duurzame ontwikkeling, milieu en klimaat.

Door Annick De Ridder op 20 november 2019, over deze onderwerpen: Antwerpen

Allereerst, ik beschouw de adviesraad voor milieu, anders dan de heer Wouter van Besien, niet als ‘pottenkijkers’. 


Het aspect duurzaamheid wordt vandaag in Antwerpen uiteraard ook meegenomen in het beleid. De afdeling EMA (Energie Milieu Antwerpen) is trouwens volop bezig met het uitwerken van een klimaatplan waarbij er ook wordt nagedacht over de manier van adviseren over dat klimaatplan. Maar het staat buiten kijf dat een expertise op vlak van duurzaamheid, milieu en klimaat ook nuttig is binnen de Gecoro. Het gaat hier dus niet over opdoeken maar wel over beter en efficiënter voor Antwerpen.

Opnieuw, duurzaamheid  wordt  meegenomen in de stadsontwikkeling van de 21ste eeuw. Daarom net willen we als stadsbestuur deze uitbreiding van de expertise naar landschapsontwerp, duurzame ontwikkeling, stadsgeografie, milieu en klimaat. Die expertise willen we integreren in de Gecoro (de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening). Het klopt inderdaad dat we van 21 naar 17 leden gaan omdat we ervan overtuigd zijn dat een vermindering van het aantal leden de vergaderingen ten goede komt. 

Het is jammer dat dit debat wordt verengd naar een discussie over “muilkorven” terwijl we met de uitbreiding van de expertise net het tegenovergestelde beogen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is